205

REČNIK Prosto k'o pasulj

[def.] Nuđenje jednostavnih rešenja često i za vrlo složene društvene probleme. Problemi se svode na samo jedno pitanje i nude se jednostavna rešenja koja su sama po sebi prijemčiva. Uprošćavanjem stvari prećutkuju se ili prikrivaju kompleksnost problema i/ili negativne posledice ponuđenog rešenja. Jednostavna rešenja često zvuče vrlo smisleno, primalac poruke stiče utisak da su ona razumna i prihvatljiva, a da je govornik pronicljiv i sposoban čovek koji manje priča a više radi. Osnovna logika: kako ćemo - lako ćemo!

Političari su veliki demagozi i sve ćemo ih javno skandalizovati, te nikad nikom neće pasti na pamet da opet govori na taj način.

Sortiraj: Hronološki Najpopularnije
Prikaži: 25 50 100 Sve
185
138
124
Stranke su potpisale da će krenuti u departizaciju posle izbora [+] Senzacionalno: mačke potpisale da će čuvati slaninu!
112
Reći ću ministrima da ne troše, a mogu i da primenim zakon [+] Ako i ne uspe, uvek mogu bar lepo da ih zamolim.
108
Uzimamo od lopova da bismo dali poljoprivrednicima [+] Put do opšteg prosperiteta u 7 koraka
101
Pustite zakone, srediću vam ja to [+] Umesto vladavine zakona, nudi se vladavina pojedinca.
96
One koji poštuju zakon i plaćaju poreze treba nagraditi [+] Kada nekoga zaustavi saobraćajni policajac i konstatuje da nije prekoračio brzinu, treba da mu uruči litar benzina u plastičnoj boci.
5
Podela junica rešava ekonomske probleme Jagodine [+] Kako to biva kada čovek odgovorno vodi svoje gazdinstvo, nikakva kriza nije nepremostiva.
Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading