205

REČNIK Prazna slama

[def.] Mnogo reči ni oko čega, prazna priča, opšta priča. Uopšteni govor umanjuje razumljivost ili čini izjavu višesmislenom. Na primer, više od autonomije, manje od nezavisnosti nije ni autonomija ni nezavisnost, a šta je - ne zna se zasigurno. Osim toga, mlaćenje prazne slame često uključuje upotrebu velikih i teško razumljivih reči. Osnovna ideja je da se zvuči pametno, a ne da se nužno pametno i govori. Velike reči koje dobro zvuče ostavljaju jak utisak na publiku i pogodne su kada se želi izbeći davanje odgovora ili izražavanje stava u vezi sa konkretnom temom ili pitanjem. Gomilanje ispraznih fraza tako popunjava prazninu u sadržaju poruke.

Suštinski ovaj rečnik otvara agendu koja će dovesti do konsenzusa u modusu strategija koje unapređuju kvalitet poštovanja zakona i konačno ćemo imati sa čim da izađemo na evropsko i svetsko tržište.

Sortiraj: Hronološki Najpopularnije
Prikaži: 25 50 100 Sve
Filter: Prazna slama
195
Ko živi u ananasu na dnu mora? [+] Ego trip k'o matori reperi
141
127
52
Rešićemo problem nedosledne primene zakona donošenjem novih propisa [+] Jednostavno kao gašenje požara bacačem plamena...
25
Rešavanjem suštine do konačnog rešenja [+] Treba da rešimo nešto oko suštine uglavnom.
24
23
Želim da verujem [+] Omiljena fraza agenta Moldera i balkanskih političara.
21
Pitanje Kosova ćemo rešiti kreativno [+] Kreativnost se ne ogleda samo u mogućnosti da se nešto reši na drugačiji i neočekivani način već i u sposobnosti da se puno priča a ništa ne kaže.
4
Mi nismo prekršili zakon, samo njegovu suštinu [+] Ako je zabranjeno da se riba lovi dinamitom, nije zabranjeno da se lovi bombama, ali efekat je isti
Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading