205

REČNIK

Ko se plaši nek' me pozove

KATEGORIJA: Pošalica sa podvriskivanjem  TEME: izbori |lične vrline |vlast/opozicija

"SUPERkandidat u epizodi Mala komšijska rasprava"

Rano jutro, 6.00, ono malo zaposlenih kreće na posao. Na kapiji srećem komšiju i u želji da započnem standardnu dobrosusedsku konverzaciju zaboravljam da je komšija odbornik vladajuće stranke, pa mu kažem: "Komšija, da li glasamo šestog?"

"Nego šta komšija, naravno da glasamo" – odgovara.

"Da smenimo ove što nas lažu i mažu godinama, pa da nam neko konačno sredi ovu našu ulicu" – nastavljam.

"Ma koga da smenjujete Θ¢!$7♂*#% da ti otpustimo odma' ženu iz javnog preduzeća, %$↨♂*$#%"#$% pišemo prijavu komunalnom inspektoru zbog šljunka na trotoaru "$!ֆᇨ♂#$ građevinskom zbog ograde $%&$#ʚş! " - uznemireno će komšija.

"Komšija, vi to meni pretite? E, sad ćete videti!

Uzimam mobilni telefon i zadnji dinar kredita trošim na dobro poznat broj. Za manje od 3 minuta uz škripu guma i podizanje prašine stiže  KANADIDATOMOBIL. Vrata se polako otvaraju... To je stvarno on, novi super-heroj grada Zaječara – SUPERkandidat! On štiti stanovnike Zaječar-sitija od zle lokalne vlasti! Kada ga izaberu za gradonačelnika, postaje SUPERgradonačelnik, uvek na licu mesta, pesnica pravde, zaštitnik nemoćnih!

Nastaviće se...

"Građani se sad oslobađaju tog, posebno, ovaj, tog straha od stege koja je bila u prethodnom vremenskom periodu... i apsolutno mislim da, da su... Ja sam pre neki dan ostavio čak i svoj broj telefona za onog ko se bude plašio i evo još jedanput ću ga ponoviti: 064 894 16 08. Znači, za sve one koji se plaše i kome, kojima preti, ovaj, aktuelna vlast, slobodno neka me pozovu, ja ću doći, znači, direktno, direktno, ovaj, gde oni budu."

Saša Mirković, kandidat za gradonačelnika Zaječara ispred Pokreta radnika i seljaka, emisija Rezime na Timočkoj televitziji i radiju, 17. april 2012. godine.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading