205

REČNIK

Ja sam kandidat naroda

KATEGORIJA: Pošalica sa podvriskivanjem  TEME: izbori |nacija |stranački odnosi

Drugi se na ovim izborima bore za vlast, ja jok. Ja samo slušam narod. E sad, ako mi narod kaže da treba da osvojim vlast, a kaže, šta ja tu mogu da uradim? Mene je narod izrodio, pupčanom vrpcom me hrani svojim mislima i željama, ja narodu moram vratiti. A narod zna: drugi kandidati (za koje valjda glasa neki drugi narod) rade u interesu stranih zemalja i na osnovu preporuka nekakvih agencija dok sam ja puki glasnogovornik želja i htenja naroda, i to čitavog naroda. Nemojte mi molim Vas deliti narod na one koji hoće u Evropsku Uniju i one koji neće, nemojte o tome šta ko misli o Kosovu, pustite sad poljoprivredne subvencije i sporne privatizacije - narod je jedan, narod je moj, a ja sam narodski! Ostali su višak, statistička greška prevođenja glasa naroda u nekakvo javno mnjenje. Ali ne znaju oni - ne glasa javno mnjenje nego narod!

Lider SPS-a je na predizbornom skupu u hali sportova u Pančevu ponovio da njemu "nije do vlasti", ali da želi da očuva dostojanstvo koalicije koju predvodi jer, kako kaže, ona ne postoji "da bi nekome služila, niti da bi bila nečiji privezak, već da sluša glas naroda.

RTS, 23. april 2012.

Šta će nama bilo ko iz inostranstva da nas podržava na izborima? Pa, jesu li ovo izbori za američki kongres ili su izbori za evropski parlament ili za parlament Srbije? Meni je najbitnije šta misli moj narod i zato - ja sam narodni kandidat, a njih dvojica (Boris Tadić i Tomislav Nilolić) nek se pitaju čiji su kandidati.

Ivica Dačić, RTS, 23. april 2012.

Mnogi kandidati vode svoju politiku na osnovu istraživanja javnog mnjenja i ja se pitam da li će na taj način voditi i zemlju. Ja slušam svoj narod, trudim se da me razume i trudim se da se međusobno razumemo.

Ivica Dačić, Novi magazin, 6. april 2012.

Prikaži: 25 50 100 Sve Vrh
loading