205

Uputstvo

Dragi korisnici,

Kako bismo vaše vreme na Demolizmu.rs učinili što prijatnijim, evo nekoliko pojašnjenja koja vam mogu pomoći da lakše koristite sve opcije koje ovaj sajt nudi.

1. Kako da postavite zanimljivu vest na naš sajt: Kuhinja → “krčkanje“→ Rečnik

2. Kategorije

3. Teme

4. Filteri

1. Od Vaše vesti do Rečnika u tri koraka:

Korak 1: Videli ste vest, učnila Vam se interesantnom i mislite da je u pitanju populizam ili demagogija?

Okačite je u Kuhinju da se "krčka".

Korak 2: Nakon što ste Vi postavili osnove za spremanje ove vesti, drugi korisnici je “začinjavaju” svojim komentarima.

Korak 3: Kada se diskusija završi i vest bude kompletna (utvrdi se kojoj kategoriju pripada), ona dobija svoje mesto u našem Rečniku (administratori sajta od komentara i vesti sastavljaju članak). 

2. Kategorije

su naslovljene prema opisanim logičkim greškama. Kada kliknete na neku od njih pristupate člancima u kojima je identifikovana. Demolizam.rs obuhvata 17 najzastupljenijih "grešaka" od kojih svaka poseduje specifičnost koja je zaslužna za kreativno ime koje joj je dodeljeno.

3. Teme

obuhvataju pojmove koji se najčešće pominju u našem javnom diskursu, te nose nazive kao što su: korupcija, izbori, EU itd.

4. Filteri

funkcionišu kao multi-pretraživači. Pomoću njih lako možete da pronađete tekstove u Rečniku koji potpadaju pod kategorije ili teme koje Vas najviše zanimaju.

Kada izaberete određenu kategoriju ili temu, pretraživač će izlistati sve tekstove iz Rečnika koji pod nju potpadaju. Tekstovi su prikazani hronološkim redosledom ili po popularnosti, na Vama je izbor.

Razliku između kategorija i tema u pretraživanju pravi činjenica da članak može da pripada samo jednoj kategoriji, ali može sadržati više tema/pojmova, što u praksi ima sledeći rezultat:

Kada kliknete na određenu kategoriju u Filteru se njen naziv izlistava kao jedan od pojmova za pretragu, kom se mogu dodati i drugi pojmovi. Među drugim pojmovima se može naći veći broj tema, ali ne i nova kategorija (kada kliknete novu kategoriju, parametri pretrage se vraćaju u početno stanje) – teme dodajete jednostavnim klikom na njih, a ukoliko neku želite da izbacite iz pretrage – kliknite “X” u kružiću koji se pored nje nalazi.

 

Uživajte!


loading