205

O nama


Popul(ar)istički rečnik demagogije je nastao kao projekat autorskog tima Fonda za otvoreno društvo i saradnika iz Užičkog centra za ljudska prava, Damad-a (Novi Pazar), Proaktiva (Niš), Timočkog kluba (Knjaževac), Pokreta „Čista Srbija“ (Kragujevac), Zaječarske inicijative, Građanske akcije Pančevo i Građanske mreže (Kovin). Projekat je realizovan tokom predizborne kampanje za lokalne, parlamentarne i predsedničke izbore 2012. godine.

U januaru 2013. godine, upravljanje sajtom su preuzeli Otvorena komunikacija i Kulturni centar Damad, sa ciljem da naprave dinamičnu platformu koja će građanima omogućiti da efikasno razotrkiju sve političare koji se služe logičkim greškama, demagogijom i populizmom - umesto argumentima. 


Otvorena komunikacija je akademska debatna mreža koja se bavi unapređenjem kulture dijaloga i razvojem argumentovanog, kritičkog mišljenja. Osnovana je 1997. godine od strane studenata i profesora Univerziteta u Beogradu i od svog osnivanja do danas sprovodi debatne programe kroz debatne klubove na fakultetima i u srednjim školama. Zahvaljujući trenerima i debaterima iz Otvorene komunikacije i brojnim uspesima koji su postizali na međunarodnim takmičenjima, Evropski univerzitetski debatni savet je avgusta 2011.  godine jednoglasno podržao kandidaturu Otvorene komunikacije za organizaciju najvećeg studentskog takmičenja akademskog karaktera u Evropi – Evropskog univerzitetskog debatnog prvenstva, čime je Beogradu pripala čast da ugosti 650 najboljih debatera Evrope u avgustu 2012. godine. http://ok.org.rs/


Možete nas kontaktirati na office@demolizam.rs


loading